Oferte locuri de munca top

Proiecte turistice aprobate spre finantare in regiunea Centru

Doua noi proiecte turistice vor fi finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, in regiunea Centru.
Un centru de agrement turistic va fi construit in Brasov de catre SC Vila Maria SRL, iar un strand si o baza de tratament vor fi ridicate in zona Lacului Negru, statiunea Sovata. Valoarea totala a celor doua proiecte este de 8,3 milioane lei, iar contractele de finantare au fost semnate de curand.
Proiectul din municipiul Brasov isi propune reamenajarea parterului si a demisolului cladirii unde functioneaza Vila Maria, pentru a realiza un Centru Spa si Fitness pe o suprafata utila de circa 250 mp, din care piscina va ocupa circa 100 mp, iar sala de fitness peste 15 mp. Acest proiect se va finaliza peste 12 luni si isi propune valorificarea resurselor din turismul brasovean, bazata pe diversificarea serviciilor prestate, prin realizarea unei noi structuri de agrement, in zona turistica Bran. Aceasta diversificare a serviciilor va consta in cresterea ofertei pensiunii Vila Maria cu servicii de tip SPA, respectiv o piscina, sauna, jacuzzi, masaj, dar si servicii de tip fitness. Valoarea totala a cererii de finantare este de circa 1,6 milioane lei, din care, din surse nerambursabile vor fi alocate 770.000 lei, iar diferenta o va constitui contributia beneficiarului SC Vila Maria SRL.
Proiectul „Construire strand si baza de tratament – Lacul Negru – Sovata” are o valoare totala de peste 6,7 milioane lei, din care circa 2,3 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, din partea UE si a Guvernului Romaniei. Diferenta dintre cele doua sume reprezinta cofinantarea asigurata de catre beneficiar, SC Alunis SRL din Sovata. Obiectivul general al proiectului, prevazut a se derula pe perioada de 19 luni, este de a valorifica resursele naturale si de a diversifica serviciile turistice, prin extinderea structurii de agrement, urmarindu-se cresterea duratei sejurului turistic.
In final, chiar si mediul local de afaceri va beneficia de avantajele acestui proiect. Structura de turism nou creata va ocupa o suprafata de peste 800 mp, la care se adauga o terasa de circa 420 mp, in cadrul careia se vor gasi stranduri compuse din doua bazine cu apa sarata, unul interior si altul exterior.

Sus