Oferte locuri de munca top

Proiecte imobiliare, in pregatire in Oradea

Noi investiții mari sunt în pregătire în municipiul Oradea. Acestea au primit recent aviz favorabil de la Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului.

„Faptul că în Oradea încep să se dezvolte zone exclusiviste nu poate decât să ne bucure. Orașul nostru devine astfel un spațiu care, prin tot ceea ce oferă din punct de vedere a infrastructurii, a dezvoltării economice și sociale, a patrimoniului cultural, atrage oameni care își doresc să vină să locuiască aici, să pună bazele unor afaceri, Oradea devenindu-le astfel casă primitoare”, a declarat viceprimarul Arina Moș.

Ansamblu multifuncțional pe str. Nojoridului nr. 25

Marcotim Impex SRL din Cluj Napoca a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru construirea unui ansamblu multifuncțional pe str. Nojoridului nr. 25, aici urmând să se dezvolte un complex inedit, o zonă rezidențială exclusivistă.

Până acum nu mai fost avizat un astfel de proiect, prin urmare va fi un ansamblu multifuncțional unicat în municipiul Oradea.

Proiectul prevede schimbarea funcțională a zonei și construirea unui complex funcțional de birouri, spații comerciale, aparthotel cu heliport, spa, locuințe colective și parcare subterană.

Proiectul a primit aviz favorabil pentru realizarea unei documentații de urbanism PUZ.

Documentația a fost elaborată de Atelier de Proiectare Benta SRL.

Marcotim Impex SRL este deținută de Marcu Elena.

Reabilitarea imobilului din Piața Ferdinand nr. 2 (fosta Casă de modă Venus)

Firma General Recovery SRL a solicitat în cadrul CMUAT avizul Arhitectului Șef pentru modificări fațade, schimbare tâmplărie, recompartimentări interioare și consolidare structurală la imobilul situat în Piața Regele Ferdinand nr. 2 (Fosta Casă de modă Venus).

Lucrările de reabilitare a imobilului sunt primele de acest fel de la construcția clădirii.

Clădirea în care a funcționat fosta Casa de Modă Venus și blocul cu etaj din Piața Ferdinand au fost construite între anii 1968 -1969 pe un teren intravilan central, în urma demolării a Casei Weidlich în anii 1950. Clădirea Casei de Moda este opera arhitectului Kádár Géza, iar blocul a fost proiectat de Ioan Ardelean. Aceasta fost prima investiție în domeniul industriei ușoare după al doilea război mondial. Așa cum se știe, Oradea avea un istoric bogat în domeniul industriei de confecții, cei mai buni croitori lucrând în cadrul Cooperației Cootex.

După realizarea lucrărilor de reabilitare, imobilul din centrul orașului va căpăta, pe lângă îmbunătățirea elementului funcțional, și o înfățișare modernă și aerisită.

Astfel, prin proiect se propune desființarea jardinierelor de la geamuri, mărirea ferestrelor, dar și reabilitarea fațadelor și a învelitorii.

Totodată, se vor monta lifturi noi în pozițiile celor existente, realizându-se încă o stație în plus pentru acoperiș.

Proiectul a primit aviz favorabil.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus