Oferte locuri de munca top

Proiecte din trei judete si din Capitala primesc finantare prin Anghel Saligny

Lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru județele Alba, Dâmbovița, Harghita și sectoarele Capitalei a fost finalizată de Ministerul Dezvoltării. (liste atasate la finalul acestei stiri)

Urmează să fie finalizată și lista pentru restul județelor.

Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare.

”Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două investiții de categorii de utilități sunt realizate, pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat ministrul dezvoltării Cseke Attila.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Noi modificari legislative privind garantiile de buna executie

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe.

Până la termenul de depunere a cererilor de finanțare, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 miliarde de lei.

Sectoarele municipiului Bucureștiului au depus 38 de solicitări de finanțare. Au fost aprobate 23 de proiecte de investiții. Valoare totală de aproape 139 de milioane de lei. Toate solicitările de investiții în infrastructura de apă și canalizare au fost aprobate. Reabilitarea drumurilor a primit finanțarea în valoarea maximă alocată pentru acest tip de finanțare.

Cine concureaza pentru un contract de constructii ingineresti de circa 36 mil euro

Conform criteriilor de selectare, în județul Dâmbovița, din totalul celor 161 de solicitări de finanțare, au fost propuse spre finanțare 137 de obiective de investiții, în valoare de 1,3 miliarde de lei. Ele reprezintă aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitărilor din județ.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Alba au depus 177 de cereri de finanțare. 122 dintre acestea și 51% din cuantumul tuturor solicitărilor au primit aprobare. Suma acestora se ridică la 1,17 miliarde de lei.

Din județul Harghita, ministerul a primit 207 cereri. Au fost aprobate 104 obiective, în valoare de 1 miliard de lei, reprezentând 44% din cuantumul tuturor solicitărilor.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus