Oferte locuri de munca top

Proiecte de investitii, de 372 mil lei, aprobate de Guvern

Două noi proiecte au fost aprobate de către Guven: construirea unui complex sportiv și reabilitarea unui secții TBC din cadrul unui spital județean, a anunțat Ministerul Dezvoltării.

Valoarea totală a celor două investiții este de peste 372 milioane de lei.

Complexul Sportiv ”Michael Klein”

Pentru construirea și dotarea Complexului Sportiv ”Michael Klein” din municipiul Hunedoara au fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

Obiectivul va fi construit pe o suprafață de 37.207 mp,

Regimul de înălțime va fi de Subsol + Parter + 3 Etaje.

Capacitatea va fi de 10.100 de locuri dintre care 9.730 locuri pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilități, 195 locuri VIP și 125 pentru presă.

Pe lângă spațiile interioare, se va propune o nouă amenajare exterioară, prin care să se creeze zone de promenadă și de evenimente, precum și o parcare cu 435 de locuri.

Terenul principal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare și tabele de scor electronice.

Proiectul prevede și realizarea unui teren de fotbal în conformitate cu regulile de suprafață FIFA și Ghidul UEFA pentru Stadioane de calitate, cu spațiu de gradene pentru spectatori, utilizat atât pentru meciuri oficiale, cât și pentru alte activități.

Valoarea totală a proiectului este de 313.785.691 lei.

Durata de proiectare și execuție este de 28 de luni.

Spitalul Carol Davila intampina probleme in repararea cladirilor

Secția TBC a fostului spital județean Arad

Secția TBC din cadrul fostului spital județean Arad va fi reabilitat, modernizat, dotat și transformat într-un centru de îngrijiri paliative.

Spitalul județean Arad este un imobil înscris în Lista Monumentelor Istorice.

Clădirea va avea o suprafață totală construită de 1.199 mp, pe un regim de înălțime de Demisol + Parter + 2 Etaje.

Principalele lucrări vor consta în renovarea fațadelor, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea ușilor și ferestrelor, recompartimentarea spațiilor existente, izolarea termică, modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare.

În România, peste 172.000 persoane au nevoie anual de îngrijiri paliative, dintre care peste 60.000 sunt bolnavi oncologici.

La nivel național, gradul de acoperire cu servicii specializate este de sub 7% din necesar – acesta este motivul pentru care Ministerul Dezvoltării a propus adoptarea acestui act normativ, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Valoarea totală a investiției este de 58.415.000 lei, iar durata de proiectare și execuție a obiectivului este estimată la 15 luni.

Proprietarul clădirii și beneficiarul investiției este Arhiepiscopia Aradului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus