Oferte locuri de munca top

Proiecte de investitii, aprobate pentru Judetul Iasi

Mai multe proiecte de investiții au fost aprobate astăzi de către autoritățile Județului Iași.

Aceștia au aprobat Studiul de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiţie „Extindere clădire existentă pentru construire Centru de Neuroexcelență”, de la Spitalul Clinic de Urgenţă ” Prof. Dr. N. Oblu”.

Prin realizarea acestui centru, Spitalul de Neurochirurgie va beneficia de servicii de diagnostic performante, noi săli de operație dotate cu tehnologie avansată, dar și de mai multe paturi cu oxigen medicinal. Investițiile în Centrul de Neuroexcelență vor contribui, în final, la reducerea complicațiilor și mortalității.

Plenul consiliului a mai votat însuşirea în domeniul public al judeţului Iaşi şi administrarea Consiliului Judeţean Iaşi a unui teren în suprafaţă de 67.400 mp, din suburbia Sodomeni, în vederea construirii Parcului Industrial Pașcani.

Acesta va fi realizat pe o suprafață de 60 de hectare, la intersecția autostrăzilor A7 și A8.

Au primit votul consilierilor județeni și proiectele ce vizează demararea procedurii de achiziţie publică pentru servicii de proiectare şi execuţie lucrări la obiectivul de investiţie “Pod peste râul Bahlui de pe DJ 280 C” și trecerea în domeniul public al județului Iași a tronsonului de drum cuprins între DJ 248D (intersecția str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247A, cu o lungime de 1,650 km, pentru  “Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”.

Tot pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a fost aprobată includerea în bugetul Consiliului Judeţean Iaşi pentru anul 2023 a sumei de 5 milioane de lei, necesară realizării lucrărilor de pe  DJ 249A, pe sectorul cuprins între localităţile Mânzăteşti şi Ungheni.

Atribuirea unui contract rutier de circa 9 mil euro mai dureaza

“Continuăm să inițiem și să implementăm proiecte pentru a ne îndeplini obiectivele asumate în fața ieșenilor. Dezvoltarea aeroportului, modernizarea drumurilor județene și a infrastructurii medicale, construirea parcurilor industriale sunt proiecte ale cărora rezultate se văd deja și care ne motivează să depunem în continuare toată energia pentru a le finaliza. Împreună cu instituțiile din subordine, găsim soluții pentru a răspunde nevoilor comunității noastre. Iașul este unul dintre cele mai mari și complexe județe, dar, în ciuda tuturor provocărilor, reușim să dezvoltăm frumos comunitatea’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus