Oferte locuri de munca top

Proiecte de investitii, aprobate in Oradea

Mai multe proiecte importante de investiții au fost aprobate de edilii municipiului Oradea în luna ianuarie. Proiectele cu finanțare din fonduri europene depăsesc suma de 65 milioane lei.

Cel mai important proiect, care este depus și se află într-o fază avansată de evaluare, este cel privind reabilitarea Bulevardului Nufărul – Cantemir.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul – Cantemir” prevede, printre altele, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Valoarea totală a investiției este de 53,3 milioane lei, durata de execuție fiind de 10 luni.

Un alt proiect important este cel de reabilitare a Școlii Generale nr. 11 din Oradea, de pe strada Moldovei din cartierul Rogerius. Proiectul în valoare de 12,4 milioane lei prevede reabilitarea totală a imobilelor acestei școli. Contribuția municipiului este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Odată cu aprobarea indicatorilor proiectul va intra în faza finală de evaluare, contractul de finanțare urmând să fie semnat cel târziu până în luna martie. Astfel, după procedura de licitație, din vacanța de vară vor putea începe lucrările de reabilitare a corpurilor de clădire ale acestei școli”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Tot cu ajutorul fondurilor europene se va realiza proiectul privind Construirea Centrului de Antreprenoriat Piața Cetate, care se află în faza de precontractare a contractului de finanțare și în faza de demarare a licitației pentru realizarea proiectului tehnic. O reașezare a bugetului a fost realizată pentru acest proiect.

Seria proiectelor aprobate în ianuarie este continuată de modernizarea străzii Ion Irimescu din zona Nufărul, care prevede realizarea lucrărilor de reabilitare, inclusiv a canalizării pluviale și a iluminatului public.

„Această stradă împreună cu breteaua care a fost aprobată la sfârșitul anului trecut vor face ca accesul în zona Nufărul 2 să fie mult mai bun, atât din șoseaua de centură, cât și în general la toate străzile din acel cartier. Este vorba de aprobarea unui buget de investiții de aproximativ 460.000 euro, cât reprezintă valoarea estimată a acestor lucrări și a unei exproprieri de aproximativ 3.700 mp, pentru că o parte din terenul pe care se va extinde această stradă nu este în proprietatea Municipiului Oradea.

Ne propunem ca în primăvara acestui an să organizăm procedurile de licitație pentru modernizarea acestor străzi, la pachet, din toată zona Nufărul 2, deci în dreapta Bulevardului Nufărul, în așa fel încât până la toamnă, dacă totul este în bună regulă, lucrările să fie finalizate. Durata estimată de execuție este de 4 luni”, a explicat primarul Ilie Bolojan.

Totodată va fi realizat un parc pe amplasamentul fostei cărămidării. Parcul urmează să fie amenajat pe o groapă, care are un deficit de aproximativ 100.000 mc de pământ. În vederea realizării acestuia, Primăria Oradea intenționează să acționeze pentru rambleierea fostei cariere de argilă, operațiunile urmărind aducerea cotei materialului cu care urmează să fie umplut golul existent până la cota terenului învecinat pentru întreg perimetrul gropii.

„Sperăm ca cel mai târziu în primăvara anului viitor reabilitarea întregii zone, inclusiv realizarea parcului să fie finalizată”, a spus primarul Ilie Bolojan.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus