Oferte locuri de munca top

Proiectantul autostrazii Targu Neamt – Iasi – Ungheni va fi anuntat in februarie

Câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni va fi anunțat în prima parte a lunii februarie, estimează Mariana Ioniță, director general CNAIR SA. Contractul se află acum în procedura de achiziție publică, fiind depuse trei oferte. Valoarea lui se ridică la circa13 milioane de euro.

Astfel, se află în etapa de evaluare ofertele venite din partea:

* Consitrans SRL;

* Asocierea Aduro Impex SRL – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.p.A.;

* Asocierea SWS Engineering SPA – Metrans Engineering SRL.

Până în acest moment a fost finalizată partea de DUAE, dar și evaluarea tehnică. În prezent, se așteaptă avizul ANAP. După primirea avizului, va urma evaluarea financiară. Estimăm că finalizarea procesului de evaluare va avea loc în prima jumătate a lunii februarie. Astfel, în cazul în care nu vor exista contestații, la începutul lunii martie, se poate semna contractul”, a declarat directorul general al CNAIR.

În ceea ce privește sectorul de drum Târgu Mureș – Târgu Neamț, aici există unele probleme legate de firma de proiectare, iar proiectantul a fost atenționat de către conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Acestuia i s-a cerut, printr-o solicitare transmisă la sediul central din Madrid, să aducă personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană.

Am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect. În cadrul acestui grup de lucru interinstituțional participă autoritățile publice centrale care concură la realizarea investiției (mediu, arheologie, avize, Apele Române etc.) cu scopul de a simplifica și fluidiza procesul de implementare a proiectului. Acest lucru îl realizăm tocmai pentru ca documentația să corespundă, încă de la faza de inițiere, cu cerințele avizatorilor importanți în procesul de implementare. De asemenea, a fost atenționat proiectantul Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, printr-o adresă transmisă la sediul central din Madrid, solicitându-i o alocare de forță de muncă suplimentară, necesară și corespunzătoare dezvoltării proiectului. Respectiv, am solicitat personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut și să se intre în grafic”, a precizat doamna Mariana Ioniță.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus