Oferte locuri de munca top

Proiect de 180 mil euro in domeniul gazelor naturale

A intrat în faza de studiu de fezabilitate un proiect inovativ în domeniul acumulării de gaze naturale, proiect care implică trei elemente esențiale: centrala de la Craiova, depozitul de gaze naturale de la Ghercești și energia regenerabilă.

Proiectul 200 MW Craiova este estimat la o valoare de 180 de milioane de euro, sumă ce acoperă conversia unui grup nou de 200 MW pe gaz în cogenerare. Finanțarea proiectului va fi asigurată în proporție de 70% prin fonduri europene și 30% prin bugetul CEO (mecanismul ETS 10C).

Cele trei elemente ale proiectului trebuie gândite integrat, pornind de la conversia centralei de pe cărbune la gaz natural, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, în timpul unei vizite la Craiova. „Însă inovația acestui proiect nu se referă atât la conversie, cât la faptul că vom folosi surplusul de energie eoliană pe care îl are România pentru înmagazinarea și extracția gazelor naturale din depozitul de la Ghercești. Cu o astfel de soluție, Ghercești, situat foarte aproape de centrala de la Craiova, va deveni unul dintre cele mai mari depozite de gaze din țară. Acesta este un proiect important, nu doar pentru Craiova, dar și pentru întreaga țară”, a continuat ministrul.

În cadrul discuțiilor tehnice de cu conducerea CE Oltenia, au fost analizate și noile investiții la Electrocentrala Craiova II, respectiv montarea a două cazane cu abur de 50 t/h de ultima generatie, pe gaz natural. Investiția, care va fi finalizată în aprilie 2019, este în valoare de circa 4 milioane de euro, și va asigura o parte din agentul termic necesar municipiului Craiova, respectiv rezervă pentru actualele capacități.

“Îmi doresc ca la Craiova să nu mai fie sincope în furnizarea agentului termic către populație. Cred că această investiție va putea asigura continuitatea livrării de energie termică, atât consumatorilor casnici, cât și industriali”, a mai spus ministrul Energiei.

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea a doua ansambluri rezidentiale, in Capitala

Cu 26 mil euro o cladire veche va fi transformata in hotel

Beneficiarii asteapta finalizarea blocurilor chiar daca vor plati preturi mai mari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus