Oferte locuri de munca top

Prognoze: la cat va ajunge cursul euro/leu

Sondajul realizat în luna martie în rândul analiștilor financiari, membri ai asociației CFA România, a arătat că majoritatea covârșitoare a acestora (aproximativ 95% dintre participanți) anticipează o depreciere a leului în raport cu euro în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală).

Astfel, profesioniștii în investiții din România anticipează pentru orizontul de 6 luni un curs de schimb valutar de 4,9370 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9954 lei/euro.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (aprilie 2021/aprilie 2020) are o valoare medie de 3,79%.

În cadrul aceluiași sondaj care cuantifică anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România, peste 63% dintre participanti consideră că prețurile proprietăților imobiliare din marile orașe sunt supraevaluate.

Sondajul din luna martie a arătat și o incertitudine ridicată în rândul participanților cu privire la evoluția viitoare a parametrilor economici.

În ceea ce privește impactul economic al coronavirusului, cea mai mare parte a respondenților (48%) anticipează că acesta se va resimți puternic până în trimestrul IV al anului.

Indicatorul de Incredere Macroeconomică al Asociației CFA Society Romania a scăzut în martie atingând cea mai mică valoare din iulie 2012.

 

 

 

Citiți și:

Dupa Paste se stabileste cand incepe constructia unor noi locuinte

Betoane: ”Se simte o modificare a comenzilor”

8 mil euro, din bugetul local, pentru un drum de acces

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus