Oferte locuri de munca top

Probleme pe santierele din Iasi

1692.jpg Pe una din strazile modernizate in cadrul Axei Nord Sud s-au inregistrat deteriorari, iar documentatia pentru Pasajul Octav Bancila trebuie modificata, a constatat in urma unei vizite pe santierele din oras Gheorghe Nichita, primarul Iasului.
In schimb pe Axa Sud situatia lucrarile se desfasoara potrivit asteptarilor, reabilitarea soselei Nicolina va fi finalizata in iunie.
*Probleme cu ApaVital
In ceea ce priveste lucrarile din cadrul Axei Nord Sud, s-a constatat faptul ca acestea sunt intr-un stadiu foarte avansat, opt din noua strazi fiind deja finalizate. Primarul Gheorghe Nichita a precizat: „O problema mai deosebita o avem pe Toma Cozma. Din pacate, acolo a intervenit ApaVital si, pe tronsoanele pe care a lucrat aceasta societate, au aparut tasari ale carosabilului. Dupa cum stiti, Consiliul Judetean coordoneaza ApaVital si ar trebui sa-si asume raspunderea in privinta activitatii societatii. Sa nu uitam ca sunt fonduri europene importante in joc. De altfel, vom avea o discutie cu ApaVital saptamana viitoare in teren, chiar pe Toma Cozma, astfel incat sa-si faca treaba cat mai bine.”
*Modificari in documentatia pentru pasajul Octav Bancila
O serie de probleme au fost identificate pe santierul pasajului Octav Bancila. Astfel, exista dificultati tehnice cauzate de relocarea unei conducte de alimentare cu apa.
Gheorghe Nichita a explicat: „Va trebui sa refacem documentatia tehnica pentru ca sa dam in circulatie o rampa pentru pietoni. Apoi, trebuie sa adaptam proiectul la faptul ca, in momentul acesta, constructorul nu poate turna placile monolit la fata locului, ci trebuie sa vina cu placile prefabricate. Va trebui, de asemenea, sa schimbam si rampele din pamant armat in rampe de beton armat”.
O alta problema in cadrul constructiei pasajului va fi si cea a traversarii sinelor de cale ferata, acest lucru fiind necesar a fi facut in etape. „Nu putem lucra acolo decat maxim 6 ore, apoi trebuie sa ne oprim, sa treaca trenul, apoi iar sa reluam lucrul. Vom crea o structura de rezistenta ca sa putem face traversarea cu tablier peste linii. Ne pregatim ca in septembrie sa incepem aceasta traversare”, a precizat ediul sef al Iasului.
*Axa Sud, lucrari in termen
Lucrurile stau mult mai bine pe Axa Sud, acolo unde reabilitarea soselei Nicolina va fi finalizata in iunie, iar cea a strazii Nicolina va fi terminata in luna septembrie. „La pasajul Nicolina se lucreaza la partea de suprastructura, urmand ca in luna iulie sa fie functionala partea carosabila, care va insemna un plus pentru circulatia rutiera. In luna iulie vom incepe sa lucram la partea de infrastructura a pasajului”, a spus primarul Gheorghe Nichita.
*Axa Est – Vest, incep lucrarile la suprafata
In ceea ce priveste lucrarile de pe Axa Est – Vest, persista neincrederea municipalitatii in capacitatea constructorului de a termina lucrarile in noile termene. Cu toate acestea, exista promisiuni ca, incepand cu luni, 2 iunie, vor demara lucrari de asfaltare la suprafata, de refacere a bordurilor si trotuarelor, inclusiv pe Elena Doamna si in Targu Cucu. In acest moment, se lucreaza cu echipe in subteran la structurile de armare a betonului, urmand ca, de luni, sa se inceapa lucrarile de turnare a betonului si refacere a pavimentului din pasaj.
*Demararea lucrarilor la unele segmente ale liniilor de tramvai, amanata pana la finalizarea anului scolar
Pe santierul aferent proiectului de reabilitare a liniilor de tramvai, au aparut termene precise de terminare a lucrarilor. Deocamdata, unele tronsoane nu pot fi atacate pana nu se incheie anul scolar. Este vorba de portiunile dintre Dalkia si Baza 3 si dintre str. Vasile Lupu si Doi Baieti, care pot fi incepute doar dupa 20 iunie. In schimb, pe tronsonul Nicolae Iorga, pana la intersectia cu bd. Socola, asfaltarea se va finaliza pana pe 6 iunie, apoi pe tronsonul Primaverii, de la intersectia bd. Socola pana la intersectia cu Calea Chisinaului, asfaltarea va fi incheiata pe 15 iulie, iar pe tronsonul Metalurgiei, de la intersectia cu Calea Chisinaului pana la Podul Metalurgiei, termenul de finalizare este 15 august. „Voi continua aceste intalniri si pe tema celorlalte proiecte, astfel incat sa urgentam aceste lucrari. Toata lumea trebuie sa fie constienta ca facem eforturi pentru a finaliza toate santierele”, a afirmat Gheorghe Nichita, primarul Iasului.

Sus