Oferte locuri de munca top

Prime Kapital pregateste un proiect pe 17 ha in Cluj-Napoca

Peste 17 hectare de teren din Cluj Napoca vor fi transformați din plaformă industrială în dezvoltare imobiliară de către investitorii de la Prime Kapital, compania preluată de fondul de investiții sud-african MAS.

Proiectul, anunțat de Prime Kapital, constă în dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 mp închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente de înaltă calitate și a unei componente de birouri cu peste 49.000 mp închiriabili.

Costul total de dezvoltare a fost estimat de către investitori la peste 330 de milioane de euro.

Dezvoltarea anunțată vizează transformarea actualei platforme industriale localizată între strada Plevnei și Pod IRA într-o atracție regională.

Prime Kapital are în vedere posibilitatea creării de asociații sau parteneriate cu administrația locală. Astfel, investitorii sunt pregătiți să contribuie cu un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp și să investească suplimentar 10 milioane de euro în infrastructura rutieră anunțată de municipalitate în cadrul proiectului „Culoarul de Mobilitate Nord” și în infrastructura educațională.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

În 2016, Prime Kapital a intrat într-un parteneriat de tip joint-venture, cu MAS PLC, investitor și operator de proprietăți imobiliare listat la bursa din Africa de Sud.

În prezent, în România, Prime Kapital și MAS PLC au în dezvoltare investiții de aproximativ 2 miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuințe, peste 280.000 mp de suprafețe închiriabile de retail și peste 150.000 mp de suprafețe închiriabile de birouri. Majoritatea proiectelor vizează reconversii funcționale ale unor platforme industriale și contribuții majore la dezvoltarea infrastructurii urbane în zonele în care sunt amplasate.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus