Oferte locuri de munca top

Primarul şi-a atribuit lucrările din fonduri europene

Primaria_Vicovu_de_Jos

Primaria_Vicovu_de_Jos

12 contracte de lucrări finanţate din fonduri europene a atribuit primarul comunei Vicovu de Jos firmei pe care o controla.

Constantin Mutescu a încheiat contractele cu firma Vicov Construct în cadrul căreia a deţinut până în iulie 2008 atât calitatea de asociat, cât și funcția de administrator. Valoarea totală a contractelor s-a ridicat la suma de 20,75 milioane lei.

Potrivit legii un funcţionar public nu are dreptul ca în exercitarea atribuţiilor de serviciu să îndeplinească un act ori să participe la luarea unei decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Pedeapsa pentru nerespectarea acestor prevederi este închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Constantin Mutescu va fi cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Compania Vicov Construct se află în insolvenţă de anul trecut, valoarea datoriilor acesteia ridicăndu-se la 3 milioane lei.

În 2009, firma câştiga contractul de execuţie a reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă şi de modernizare a drumului comunal Remezau, în valoare de 7,17 milioane lei. De asemenea Vicov Construct a executat lucrările de regularizare şi apărare a malului pârâului Remezeu în valoare de 5,2 milioane lei, precum şi multe alte contracte de lucrări, atribuite de Primăria Vicovu de Jos, cu valori mai mici.

Firma a câştigat în 2010 chiar contractul pentru construcţia sediului Primăriei Vicovu de Jos.

Sus