Oferte locuri de munca top

Primăriile vor finanţa consolidarea clădirilor

DSC05749Autorităţile administraţiei publice vor beneficia de un buget anual pentru activităţile de proiectare şi execuţie a lucrărilor de intervenţie în cazul locuinţelor proprietate privată ale persoanelor fizice.

Aceasta în urma faptului că Parlamentul a promulgat Legea 84/2015 prin intermediul căreia se modifică art. 6 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă 20/1994 prin care este reglementată reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Noua prevedere înlătură întârzierea lucrărilor cauzată în unele cazuri de contribuţia pe care persoanele fizice ar trebui să o plătească pentru consolidarea clădirii.

Ȋn cazul unui cutremur de peste 7 grade Richter în Bucureşti ar fi avariate aproximativ 35.000 de imobile, peste 5.000 de clădiri fiind încadrate la categoria risc seismic ridicat.  În prezent aproximativ 5% din clădirile cu risc seismic din Capitală au fost reabilitate.

Iniţiativa legislativă aparţine deputatului independent Adriana Diana Tuşa şi a fost adoptată de Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii martie cu 293 de voturi pentru, zero împotrivă şi zero abţineri.

Legea 84/2015 a fost promulgată de Preşedinte la începutul săptămânii.

Sus