Oferte locuri de munca top

Primaria Oradea va intra in lucrari de reabilitare

585.jpg Edilii Oradiei intentioneaza sa reabiliteze interiorul cladirii primariei si sa readuca Sala Mare la forma initiala din anul 1903.
Reabilitarea interioara va incepe cu podul, respectiv cupola aflata deasupra salii mari. Momentan acest proiect se afla in faza obtinerii avizelor de la Directia de Cultura si Patrimoniu precum si de la Agentia de Mediu. Dupa obtinerea acestor avize se vor obtine autorizatiile necesare de la Institutia Arhitectului Sef si lucrarile vor fi scoase la licitatie. Reabilitarea podului se va realiza din fondurile proprii ale Primariei.
Totodata, se doreste si reabilitarea mobilierului, care isi va recapata aspectul initial de amfiteatru. Pentru aceasta, Primaria municipiului Oradea va face demersuri pentru obtinerea unor fonduri nerambursabile in viitor. Tot din fonduri europene se vor face demersuri si pentru reabilitarea exterioara a cladirii.
Constructia cladirii Primariei a fost finalizata in anul 1903, conform planurilor renumitului arhitect oradean Rimanoczi Kalman jr.

Sus