Oferte locuri de munca top

Prima incercare de PPP a esuat

Prima încercare de realizare a unui proiect prin Parteneriat Public Privat din domeniul sănătății, și anume Clinica Multifuncţională „Dr. Calistrat Grozovici”, nu a reușit să fie dusă la bun sfârșit. Autoritatea contractantă, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, a anulat licitația pentru acest contract.

Din cele patru oferte depuse de candidați, doar două oferte au fost considerate admisibile, însă procesul de atribuire s-a terminat în acest punct. ”După prima etapă de selecție, cele două companii nu s-au mai prezentat. Nu știm care este motivul. Noi le-am cerut un feedback, iar acum așteptăm un răspuns. Vrem să știm care a fost problema. Poate am greșit noi și vrem să știm pe viitor”, ne-a declarat Șerban Năstase, director al Direcției economice, administrative, juridice și resurse umane din cadrul CNSP.

Contractul urma să fie primul care ar fi fost realizat prin PPP, având în vedere faptul că legea a fost perfectată recent.

Acesta este un caz singular, situația celorlalte contracte lansate de CNSP fiind mai bună.

”Licitațiile pe care le mai avem în curs de desfășurare sunt în grafic și în termen. Doar contractul pentru Clinică a ridicat astfel de probleme”, ne-a mai spus Șerban Năstase.

Reamintim faptul că patru investitori au depus oferte pentru atribuirea contractului de Parteneriat Public-Privat pentru realizarea Clinicii Multifuncţionale „Dr. Calistrat Grozovici”:

* Ribera Salud Infraestructura S.L.U. Spania,

* Interhealth Canada Limited, din Canada,

* Kayi Insaat Sanayi Ve Ticaret As, din Turcia,

* Asocierea Centrul Medical Policlinico Di Monza SRL (lider asociere) şi Pessina Construzioni (asociat), din România.

Valoarea proiectului se ridică la de 650 de milioane lei, conform studiului de fundamentare aprobat de Guvern de la mijlocul lunii noiembrie 2018.

Terenul unde este propusă construirea viitoarei Clinici multifuncţionale “Dr. Calistrat Grozovici” este situat pe strada Dr. Grozovici nr.1, Sector 2, București.

Clinica va avea două corpuri, construite pe o arie de 6.000 mp.

Durata de realizare a proiectului (proiectare, construcţie şi operare) este de 17,5 ani, din care 30 luni execuție efectivă (proiectare şi construcţie).

 

 

Citiți și:

Blocuri cu 10 si 20 etaje, in pregatire, in Capitala

Ansamblu de vile, in apropierea Bucurestiului

Viitoare parcari supraetajate

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus