Oferte locuri de munca top

“Prima Casă” devine și mai atractivă

bungalow-20544_640Persoanele fizice care au achiziționat o locuință dar din cauza unor dificultăți financiare temporare au pierdut-o, iar după îmbunătățirea situației lor financiare doresc să recupereze imobilul, prin repunerea lor în graficul de eșalonare aferent creditului, vor fi sprijinite prin unele modificări legislative propuse într-un proiect de act normativ.

Proiectul de hotărâre privind modificarea HG 717/2009 pentru implementarea Programului Prima Casă se află în dezbatere publică săptămâna aceasta, potrivit unei informări a Ministerului de Finanţe.

Modificările aduse textului legii arată posibilitatea trecerii de la o locuință mai mică la una mai mare, sau trecerea de la o locuință amplasată într-o zonă preferată prin înlocuirea locuinței achiziționate inițial în cadrul Programului cu valoare mai mică la una cu valoare mai mare.

În proiectul normativ sunt introduse prevederi privind posibilitatea inserării soţului/soţiei în contractul de credit atunci când căsătoria a survenit ulterior achiziţiei.

De asemenea, autorităţile vor putea ceda cotele de teren aferente construcţiei în cadrul procedurilor de expropriere pentru lucrări publice demarate de Primării, potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ.

În privinţa garanţiilor ele sunt solicitate de către finanţatori, transmise la FNGCIMM și aprobate de Ministerul Finanțelor Publice. Când valoarea totală a solicitărilor finanțatorilor depășește plafonul anual alocat, aprobat prin hotărâre a Guvernului, FNGCIMM este autorizat, cu acordul prealabil al Ministerului Finanţelor Publice, să aloce noi fonduri.

FNGCIMM va putea să evalueze trimestrial modul de utilizare de către finanţatori a plafoanelor alocate.

De la începutul Programului până în prezent, au fost acordate peste 137.800 garanții în valoare totală de 2,68 miliarde euro. Ritmul de depunere a cererilor în cadrul programului este de 140 de solicitări/zi.

Gasiti atasat proiectul legislativ privind modificarile pentru programul Prima Casa.

freepdf-Click-aici-pentru-descarcarea-documentului-PDF

Sus