Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor din Marea Britanie: cel mai rapid ritm de scadere din ultimii cinci ani

Tendința de scădere a pieței imobiliare din Marea Britanie a continuat pe măsură ce ratele ridicate ale dobânzilor continuă să descurajeze cererea din partea cumpărătorilor.

Potrivit site-ului de proprietăți Rightmove, prețurile solicitate pentru locuințe în Marea Britanie au scăzut cu cel mai rapid ritm în cinci ani pentru această perioadă a anului.

Prețurile solicitate de vânzători pentru locuințe au scăzut cu 1,7% în octombrie, conform raportului Rightmove.

Este obișnuit ca prețurile solicitate să scadă pe măsură ce se apropie Crăciunul, deoarece vânzătorii își ajustează prețurile pentru a atrage cumpărătorii într-un mod mai competitiv.

Cu toate acestea, scăderea din octombrie este cea mai mare din noiembrie 2018, deși s-au înregistrat scăderi mai mari în august și anul trecut în decembrie.

Rightmove afirmă că anul 2023 a fost provocator pentru piața imobiliară, dar mai pozitiv decât s-a prevăzut.

Datele sale arată că prețurile medii solicitate sunt la doar 3% sub vârful din luna mai, în timp ce numărul de vânzări s-a redresat în ultima lună, iar oferta este mai mare decât în perioada vârfului pandemiei Covid-19.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Tim Bannister, directorul Rightmove, spune:

„În ciuda sfârșitului tulbure al anului 2022, anul în curs a fost mai bun decât se așteptau mulți. Prețurile solicitate au scăzut de la înălțimile exagerate nesustenabile văzute în timpul piețelor pandemice, unde multe vânzări se realizau în urma celor mai bune și ultime oferte.

Cu toate acestea, prețurile solicitate de noii vânzători sunt acum la doar 3% sub vârful din luna mai, iar această scădere relativ mică a prețurilor solicitate, împreună cu numărul stabil de proprietăți noi care apar pe piață în fiecare lună, sunt indicii puternice că situațiile în care proprietarii sunt obligați să vândă în condiții nefavorabile nu sunt frecvente.

Se pare că penuria de stoc cauzată de pandemie s-a încheiat, iar numărul de locuințe disponibile pentru vânzare este acum cu doar 1% sub cel din aceeași perioadă din 2019.

Deși nu există cu siguranță un exces de case de vânzare, cumpărătorii din Marea Britanie vor vedea cu siguranță mult mai multe opțiuni în zona lor locală comparativ cu acum un an.”

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus