Oferte locuri de munca top

Preturile din industria metalurgica au scazut in decembrie

Preturile din industria metalurgica au inregistrat o scadere de 0,6% in luna decembrie fata luna precedenta. In noiembrie fata de luna anterioara s-a observat doar o usoara scadere de 0,1%, se arata intr-un comunicat publicat de Institutul National de Statistica.
Totodata in decembrie 2013 comparativ cu aceeasi luna a anului anterior scaderea inregistrata a fost de 9,7%.
Totusi fata de anul 2010 preturile au crescut in 2013 cu 2,62%.
In ceea ce priveste industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv utilaje, masini si instalatii), in luna decembrie s-a observat o scadere de 0,2% comparativ cu luna anterioara. Aceeasi scadere s-a putut observa si in noiembrie fata de octombrie.
In decembrie 2013 fata de aceeasi luna a anului anterior s-a inregistrat o scadere de 4,4%.
Fata de anul 2010 preturile in industria constructiilor metalice din 2013 au fost cu 6,98% mai mari.

*Preturile productiei industriale au crescut cu 0,1%
In luna decembrie 2013, comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale din Romania au crescut cu 0,1%. Preturile productiei industriale pe piata interna s-au situat la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara, iar preturile productiei industriale pe piata externa au crescut cu 0,2%.
Fata de luna decembrie 2012, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 0,1%, cu 1,1 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 2,2 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa.

Sus