Oferte locuri de munca top

Pregatiri pentru trei proiecte de infrastructura pe Valea Prahovei

Trei proiecte de infrastructură rutieră urmează să fie realizate pe Valea Prahovei. Acesta vor intra în etapa de pregătiri la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA) și a autorităților locale aferente.

Astfel, Consiliul de Administrație al CNAIR a aprobat demararea procedurilor de semnare a Acordului de parteneriat între CNAIR și CJ Prahova pentru realizarea a două accesuri rutiere complementare descărcare A3, unul la Azuga – Bușteni și unul la Comarnic.

În perioada imediat următoare CJ Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective.
Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului.
Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului.

Valoarea lucrărilor a fost estimată la 838.286.491 lei, cu TVA, pentru centura Azuga-Bușteni și 310.845.582 lei, cu TVA pentru centura Comarnic.

Cele două obiective de investiţii ce ar urma să descongestioneze traficul de pe Valea Prahovei vor fi realizate din fonduri guvernamentale şi/sau externe.

De asemenea, Consiliul a aprobat și demararea procedurilor de semnare a Acordului de parteneriat între CNAIR SA și CJ Cluj pentru realizarea obiectivului de investiții Faza I – Centura Metropolitană TR35.

Investiția cuprinde:

* Sector Centura Metropolitană (km 14+747 / nod 5 – km 38+418 / nod 18): 23,67 km

* Sectorizarea drumuri de legătură pentru conectivitate.

Conform indicatorilor tehnico-economici, în cadrul Fazei I se consideră oportună asigurarea conectivității directe spre Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul Pediatric Monobloc, cât şi legătura cu DN 1N care reprezintă Varianta de ocolire Cluj Est (VOCE), prin nodul 18 (Apahida/DN 1N), ce prevede realizarea podului peste canalul Someş, soluţie ce permite extinderea pistei Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, considerate ca obiective de importanţă strategică regională.

TOPUL DRUMARILOR

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus