Oferte locuri de munca top

Pre-inchirierile, aproape 20% din suprafata tranzactionata pe piata de birouri

2149.JPG Pre-inchirierile au reprezentat 19% din suprafata totala tranzactionata pe piata de birouri din Bucuresti in perioada 2010-2013.
In acest interval circa 61% dintre numarul pre-inchirierilor din Bucuresti au fost concentrate in zonele de Centru-Vest si Calea Floreasca-Barbu Vacarescu.
In ceea ce priveste profilul companiilor care semneaza pre-inchirieri, aproape 45% au fost semnate de catre domeniul IT&C, urmat de domeniul bancar, cu 12% dintre numarul total de tranzactii de pre-inchiriere (intre anii 2010-2013).
Horatiu Florescu, President & CEO The Advisers/Knight Frank, precizeaza:
„Tranzactiile de pre-inchiriere pe piata de birouri au o importanta aparte si o dificultate sporita. Ele permit dezvoltatorilor sa obtina finantare si sa inceapa constructia proiectului cu conditia ca o companie sa isi ia angajamentul sa se mute intr-o locatie care in momentul deciziei exista doar pe hartie. Segmentul de pre-inchirieri sunt un indicator al potentialului de dezvoltare a pietei si al interesului pentru piata romaneasca.”
Printre cladirile de birouri din Bucuresti care au beneficiat de pre-inchirieri se numara: Bucharest Business Park in anul 2004, The Lakeview in anul 2007, Unicredit Tower in 2010, AFI Park I, Floreasca Park si Green Gate in anul 2012 si AFI Park II in anul 2013.
Cea mai mare pre-inchiriere de pe piata a fost semnata de Oracle in cladirea de birouri Floreasca Park, dezvoltata de Portland Trust, 25.000 mp – tranzactie intermediata de consultantul imobiliar The Advisers/Knight Frank in 2012.
The Advisers/Knight Frank a anuntat o cota de piata de 83% din suprafata totala de spatii de birouri pre-inchiriata in ultimii 4 ani pe piata locala prin intermediul agentiilor.

Sus