Oferte locuri de munca top

Politicienii promit investitii in drumurile locale

Un program guvernamental special pentru investiţii de modernizare a drumurilor din comune și localitățile mici ar urma să fie inițiat de Guvern.

Aceasta pentru că infrastructură locală nu poate fi finanțată din fonduri europene nerambursabile și nici din PNRR.

Ca urmare, a declarat premierul Florin Cîțu, Guvernul va elabora un program prin care să fie finanțate de la bugetul de stat investițiile în drumurile locale.

Cu numai o zi înainte, președintele PNL, Ludovic Orban, declarase că al treilea Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 3) va finanța comunităţile pentru dezvoltarea infrastructurii locale.

La rândul său, cu ocazia unei vizite la Timișoara, premierul Cîțu a declarat: “Vom demara un program de investiţii special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localităţi unde deja există canalizare şi apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunităţile României, trebuie să dezvoltăm toată România. Aceste investiţii le vom face prin buget. Structura programului o voi anunţa în perioada următoare”.

Florin Cîțu a mai spus că la Compania Națională de Investiții sunt depuse multe proiecte pentru modernizarea drumurilor locale. ”Vreau să creez acest program şi cu asta mă ocup, de a găsi sursa de finanţare, vom găsi resursele pentru aceste comunităţi”, a ținut să precizeze premierul.

Deocamdată nu este clar dacă programul la care se gândește premierul va fi diferit sau este același cu PNDL3 despre care vorbea Ludovic Orban.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus