Oferte locuri de munca top

Podul peste Dunare intre Zimnicea si Svishtov, prin PPP

Încă un proiect se alătură celor plănuite să fie realizate în parteneriat public-privat. De această dată, este vorba despre Podul peste Dunăre între Zimnicea – Svishtov, pentru care Ministerul Transporturilor şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) vor face în regim de urgenţă demersuri legislative şi organizatorice pentru implementarea cu prioritate a proiectului.

Aceasta după ce în ședința de ieri a Guvernului a fost aprobat Memorandumul cu privire la realizarea Podului peste Dunăre între Zimnicea – Svishtov.

Proiectul este considerat necesar în condițiile în care traficul între România şi Bulgaria s-a intensificat, urmare a dezvoltării schimburilor comerciale şi a circulaţiei de tranzit, iar în condiţiile actuale de infrastructură transfrontalieră, traversarea fluviului Dunărea se desfăşoară cu dificultate, arată guvernanții.

Podul peste Dunăre Svishtov – Zimnicea se corelează cu alte obiective de investiţii de infrastructură propuse să se realizeze în parteneriat public-privat în zona de sud a României, respectiv cu Autostrada Bucureşti – Alexandria – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj, cât şi la nivel de regiune România – Bulgaria.

Proiectul va contribui și la realizarea unor coridoare de tranzit pentru traficul rutier, cu asigurarea legăturii între Europa Centrală şi de Nord spre zona de Sud a Europei respectiv Turcia, Grecia, Albania prin România şi Bulgaria.

Având în vedere prevederile legale diferite, obiectivul de investiţii poate fi realizat prin coordonare unitară, dar distinctă pe teritoriul fiecărui stat.

Este de menţionat faptul că, în conformitate cu un alt act normativ adoptat de Guvern (HG nr. 643/2018), printre proiectele de parteneriat public-privat aprobate se regăseşte şi „Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele – Nicopole” pe fluviul Dunărea, proiect complementar care prevede realizarea unei legături rutiere şi de cale ferată între cele două ţări riverane.

 

 

Citiți și:

In trei luni va demara un proiect cu 650 apartamente, in Capitala

Peste 200 km conducte intr-un amplu proiect de investitii

Preturi mai mari la betoane in acest an

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus