Oferte locuri de munca top

PNRR include acum 1,4 mld euro din componenta Repower EU

Varianta revizuită a Planului Național de Redresare și Reziliență al României, care include noi finanțări de 1,4 miliarde euro din componenta Repower EU, a fost avizată de Consiliul Miniștrilor de Finanțe al Uniunii Europene (ECOFIN), a anunțat ministrul Investițiilor Adrian Câciu.

De asemenea, a fost promulgată legea nr. 369/2023 prin care se permite acordarea de prefinanțări de până la 13% din valoarea contractelor de achiziții încheiate pentru implementarea proiectelor de investiții din PNRR.

Prin același act normativ se acordă posibilitatea acordării de plăți în avans de până la 40% pentru implementarea proiectelor finanțate din fondurile europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Acest mecanism va permite autorităților locale, dar și celorlalți beneficiari, să aibă la dispoziție, în timp real, sumele necesare realizării cheltuielilor aferente investițiilor angajate.

S-a realizat și posibilitatea ca, pentru acele investiții de importanță sectorială pentru care coordonatorii de reformă prezintă argumentele necesare adoptării prin memorandum aprobat de Guvern, să poată exista un nivel de supracontractare superior. Aceasta prin introducerea unor indicatori de progres cuantificabili, astfel încât, mult mai multe proiecte să fie finanțate acolo unde există un interes sectorial ferm exprimat.

”Anul 2024 va fi anul în care absorbția fondurilor primite de România din PNRR trebuie să crească accelerat, avem cadrul legal pentru asta, avem încheiate contracte de peste 30 miliarde de euro, rămâne ca noi, toți coordonatorii de reforme și investiții, să facem un efort comun pentru ca banii să producă efectul scontat” a declarat ministrul Investițiilor Adrian Câciu.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus