Oferte locuri de munca top

PNDL: masuri privind proiectele nefinalizate

Pentru derularea Programului național de dezvoltare locală PNDL – Etapa I au fost propuse în regim de urgență noi măsuri.

Acestea vin în contextul în care pandemia a produs întârzieri semnificative în derularea obiectivelor de investiții, susțin autoritățile.

La momentul actual, din numărul total de 4.502 obiective de investiții incluse în PNDL etapa I sunt nefinalizate aproape un sfert (1.067 obiective).

Urgent! Finantari de maxim 500.000 euro pentru utilaje constructii! 23-29 august depunere proiecte

Astfel, pentru finalizarea acestor proiecte, pentru care nu este efectuată recepția la terminarea lucrărilor cu cel mult 3 luni anterior expirării duratei contractului de finanțare, la solicitarea beneficiarilor vor putea fi prelungite, cu o perioadă de până la 2 ani, contractele de finanțare multianuale încheiate între Ministerul Dezvoltării și beneficiarii PNDL

Pe durata de valabilitate a contractelor de finanţare, valoarea creditelor de angajament va fi egală cu valoarea creditelor bugetare.

Nu vor putea beneficia de prelungirea contractelor de finanțare, beneficiarii care nu vor solicita transfer de la bugetul de stat până la data solicitării de prelungire a valabilității contractelor de finanțare.

Programul național de dezvoltare locală este compus din următoarele subprograme:

* Subprogramul „Modernizarea satului românesc”;

* Subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”;

* Subprogramul „Infrastructură la nivel judeţean”.

Zona metropolitana Bucuresti: in pregatire noi dezvoltari rezidentiale

Beneficiarii acestui program sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile, inclusiv subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestora, şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus