Oferte locuri de munca top

PMB vizeaza investitii de peste un miliard de lei in acest an

521.jpg Primaria Municipiului Bucuresti ar putea dispune in acest an de aproape 1,1 miliarde lei pentru investitii (aproximativ 1,45 miliarde lei credite de angajament). Cea mai mare parte din buget ar urma sa fie alocata pentru transporturi, respectiv in jur de 560 milioane lei, potrivit proiectului de buget al municipalitatii pentru 2014.
Alocarea pentru obiective noi vizand infrastructura de transport este de 128 milioane lei. Dintre obiectivele noi, cele mai mari alocari le au proiectele vizand supralargirea Str. Fabrica de Glucoza (40 milioane lei alocate in acest an din valoarea totala de 300 milioane lei) si supralargirea str. Brasov pana la Sos. Alexandriei cu pasaj rutier la intersectia cu Bd. Ghencea (40 milioane lei din 235,8 milioane lei).
PMB a mai alocat in proiectul de buget 20 milioane lei pentru penetratia Bd. Timisoara (valoare totala 188,7 milioane lei), 15 milioane lei pentru pasajul subteran Piata Presei Libere (din totalul de 104 milioane lei) si 10 milioane lei pentru modernizarea Pietei Romane, inclusiv constructia unui pasaj pietonal (din 103 milioane lei). De asemenea, municipalitatea a prevazut un milion de lei pentru etapa II a diametralei N-S, cuprinsa intre str. Vasile Parvan si str. Uranus (valoare totala 722,7 milioane lei).
Aproape 420 milioane lei au fost rezervate pentru continuarea lucrarilor de infrastructura. Dintre cele mai mari proiecte se remarca: strapungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (40 milioane din totalul de 365 milioane lei), penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Pitesti (45 milioane din 2,1 miliarde lei), pasaj suprateran Mihai Bravu (50 milioane din 200 milioane lei), penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti (5 milioane din 552 milioane lei) si reabilitare sistem rutier si linii tramvai Sos. Pantelimon (19,8 milioane din 326,4 milioane lei).
Un alt proiect major al Primariei Capitalei vizeaza finalizarea statiei de epurare a apelor uzate de la Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita. Acesta dispune pentru 2014 de 13,9 milioane lei credite bugetare, respectiv 339,27 milioane lei credite de angajament (din valoarea totala de aproape 1,09 miliarde lei).
Pentru continuarea programului de reabilitare a infrastructurii de invatamant, cofinantat de BEI, Primaria a prevazut pentru acest an 120 milioane lei.
La capitolul de locuinte, servicii si dezvoltare publica, municipalitatea are alocata suma de 111 milioane lei, din care 40 milioane lei pentru achizitia de imobile, 18,5 milioane lei pentru retele de alimentare cu apa si 11,8 milioane lei pentru revizuirea Planului Urbansitic General (din valaorea totala de aproape 43,7 milioane lei)
PMB intentioneaza sa desfasoare investitii importante si pe zona de agrement si recreere, cu un buget prevazut de 112,5 milioane lei. Cea mai mare parte din fonduri vizeaza constructia Salii Multifunctionale din Complexul sportiv lia Manoliu (40 milioane din totalul de 368 milioane lei).
Municipalitatea a mai rezervat in buget 30 milioane lei pentru modernizarea si reabilitarea sediului istoric din Bd. Regina Elisabeta (valoare totala 105 milioane lei) si 17,65 milioane lei pentru modernizarea imobilului din Bd. Regina Elisabeta nr. 42 (total 81,7 milioane lei).

Sus