Oferte locuri de munca top

Plati in avans din fonduri publice

Regimul plăților în avans din fonduri publice va fi modificat. Guvernanții pregătesc modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 264/2003 ce privește stabilirea acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plăţi în avans din fonduri publice.

Inițiatorii proiectului susțin că reglementarea propusă conduce la implementarea cu succes a acţiunilor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare, deoarece avansurile acordate contractorilor sunt considerate cheltuieli eligibile, iar prin recuperarea eşalonată a acestora se asigură un cash-flow necesar finalizării în timp a proiectelor.

Noile modificări presupun admiterea de ”plăţi efective pe parcursul derulării contractului, în condiţiile şi cuantumurile prevăzute în contractele încheiate cu contractorii, cu condiţia recuperării din fiecare astfel de plată a unei cote-părţi cel puţin egale cu procentul în limita căruia a fost acordat avansul, până la recuperarea integrală a acestuia.”

Prevederile noii hotărâri se vor aplica oricăror entități publice, pentru acţiunile şi categoriile de cheltuieli finanţate din fonduri publice.

Conform proiectului de hotărâre, în cazul programelor, proiectelor şi acţiunilor privind finanţele publice, se vor putea acorda avansuri de până la 30% din valoarea contractului pentru lucrările de investiții, iar pentru livrările de bunuri se vor putea acorda avansuri de până la 10% din valoarea contractului.

În cazul programelor, proiectelor şi acţiunilor finanţate din fonduri externe nerambursabile postaderare, se vor putea acorda avansuri de până la 30% din valoarea contractului pentru lucrările de investiții, iar pentru livrările de bunuri sau prestări de servicii se vor putea acorda avansuri în procent de până la 30% din valoarea contractului.

 

Descărcați aici proiectul de hotărâre:

 

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 12 mil euro va investi o primarie in spatii verzi si locuri de joaca

Dispute pe un contract de 45 mil euro pentru drumuri

Primele doua blocuri dintr-un viitor ansamblu imobiliar, in curs de autorizare

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus