Solplanet x AeroFix

Platforma online dedicată arhitectilor

A fosrt dezvoltată platforma online dedicată profesiei de arhitect în Europa –Observatorul ACE .

Cu ajutorul acestui instrument, utilizatorii pot căuta, accesa și compara informații statistice cu privire la arhitecți, la piața de arhitectură și la diverse practici profesionale în Europa.

Platforma a fost dezvoltată cu sprijinul programului UE Europa Creativă, se bazează pe datele colectate prin studiile sectoriale ACE din 2010 până în 2018 și este disponibilă în franceză și engleză.

„Studiul sectorial ACE se desfășoară de zece ani încoace și există o multitudine de date disponibile. Raportul publicat cel mai recent include o mare parte din aceste date, dar nu poate include datele din fiecare an în detaliu. Observatorul ACE umple acest gol, oferind acces la baza de date completă pentru toți anii anchetei și pentru toate țările. A fost constituit pentru utilizarea de către Organizațiile Membre, arhitecți și oricine este interesat de cercetarea profesiei”, spun analiștii de la Mirza & Nacey Research, cei care au dezvoltat platforma.

Studiul sectorial ACE este un sondaj prin care se colectează și se analizează date statistice, sociologice și economice. Pe baza răspunsurilor a 30.000 de arhitecți din 30 de țări europene, cea de-a șasea ediție a studiului, realizată în 2018, a fost îmbogățită cu noi domenii de cercetare. Acesta a devenit astfel cel mai cuprinzător studiu privind profesia de arhitect în Europa și o referință esențială pentru toți cei interesați de profesia de arhitect și mediul construit.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus