Oferte locuri de munca top

Plafonul Prima Casa pentru locuinte ANL ar putea fi realocat

IMG_5483Plafonul alocat anul trecut in cadrul programul Prima Casa pentru achizitia de locuinte ANL ar putea fi realocat pentru achizitia oricarui tip de locuinta, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat de Ministerul Finantelor Publice.
In 2013, pentru achizitia locuintelor construite prin ANL a fost alocat un plafon de 500 milioane de lei. Pana la sfarsitul lunii iunie 2014 au fost acordate pe acest palier garantii de aproximativ 8,8 milione de lei. In comparatie, plafonul general al programului Prima Casa aferent anului 2014, insumand 1,2 miliarde de lei (exceptand plafonul pentru achizitionarea locuintelor ANL) a fost integral alocat. Mai mult decat atat, finantatorii inscrisi in program au cerut suplimentarea fondurilor.
Prin urmare, proiectul de hotarare propune ca in cadrul programului Prima Casa sa raman un singur plafon, valabil atat pentru achizitia de locuinte din domeniul privat, cat si pentru cele construite de ANL. In acest sens, vor fi realocate sumele neutilizate rezervate anterior pentru locuintele ANL.

Sus