Oferte locuri de munca top

Peste 75% din creditele pentru locuinţe sunt în valută

DSC07615Bucureştiul conduce detaşat într-un clasament pe regiuni al volumului creditelor acordate pentru locuinţe. Valoarea creditelor acordate în lei persoanelor fizice s-a ridicat la peste 3 miliarde de lei în luna octombrie a.c.

În ceea ce priveşte creditele pentru locuinţe în valută, acestea s-au ridicat în luna octombrie în Capitală la aproape 15 miliarde de lei a creditelor pentru locuinţe acordate în valută. Creditele din Bucureşti depăşesc valoarea cumulată a celor din marile oraşe.

Capitala este urmată la mare distanţă de zona Braşovului cu un volum de creditare de 306 milioane de lei pentru creditele imobiliare în lei şi 1,2 miliarde de lei pentru creditele în valută, în luna octombrie a.c. În Cluj creditele în lei au o valoare de peste 500 de milioane de lei iar creditele imobiliare în valută se ridică la peste 2 miliarde de lei. În Constanţa creditele imobiliare în valută au ajuns în octombrie la 1,7 miliarde de lei.

Unul dintre judeţele cu cele mai puţine credite imobiliare este Giurgiu cu un volum al creditelor pentru locuinţe de 28 de milioane de lei pentru cele în lei şi 90 de milioane de lei pentru cele în valută, potrivit comunicatului emis de BNR.

Raportul dintre creditele pentru locuinţe în lei şi cele în valută este de 1 la 3 în favoarea creditelor în valută.

 

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor.

Sus