Oferte locuri de munca top

Peste 1,9 miliarde lei, investitii în judetul Bihor

Valoarea lucrărilor de investiții derulate în județul Bihor se ridică la peste 1,9 miliarde lei, potrivit  ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Din acestea, lucrările din domeniul apelor au o valoare de 1,87 miliarde lei, iar lucrările din domeniul păduri au un cuantum alocat, în 2018, de 20,6 milioane lei.

În cazul celor 18 lucrări hidrotehnice care se derulează în acest județ, anul acesta vor fi recepționate 8 lucrări. În ceea ce privește atragerea de fonduri pentru acest domeniu, ministrul a subliniat că Administrația Bazinală de Ape Crișuri este o adevărată campioană la capitolul investiții.

Numai în anul 2018, se vor recepționa următoarele capacități din cadrul celor 8 lucrări:642 ml de suprabetonare zid, 467 ml de mal consolidat cu anrocamente, o priză de apă, 12 km consolidări de maluri, 1.82 km de parapeți de beton, 4.46 km diguri de pământ.

Ministrul a prezentat detaliile pentru fiecare lucrare aflată în derulare și stadiul realizării lor, dar și proiectele finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, respectiv:

* „Amenajare Râul Crișul Repede, Județul Bihor cu o valoare de 247,5 mil lei,

* „Amenajarea râului Crișul Repede în vederea apărării împotriva inundațiilor a municipiului Oradea și a localităților din aval – Punerea în siguranță a barajului Leșu, județul Bihor”, finanțat prin POIM 2014-2020,

* „Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în bazinul hidrografic Crișul Negru, Județul Bihor, proiect în valoare de  280 mil lei,

* „Amenajare Valea Nimăiești, Județul Bihor”, în valoare de 28,1 mil lei.

În ceea ce privește domeniul păduri, ministrul Ioan Deneș a vorbitdespre cele două investiții derulate de Regia Națională a Pădurilor: „Reabilitare drumuri forestiere din bazinul Bistra, județul Bihor” (4,7 mil lei) și „Reabilitare drum forestier Vida, Județul Bihor” (6,2 mil lei) .

Printre investițiile derulate de Garda Forestieră Oradea se numărăReconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, constituite în perimetrul de ameliorare Acrea – Poiană – Secătură, comuna. Bratca, județul Bihor” (cu suprafața de 147,85 ha), cu o valoare actualizată de4 milioane leiși obiectivul „Reconstrucție ecologică pe terenuri degradate constituite în perimetrul de ameliorare Cetariu, localitatea Cetariu, județul Bihor”(cu suprafața de 72,26 ha și o valoare totală 2,6 mil lei), precum și obiectivul „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate, constituite în perimetrul de ameliorare Baia Veche – Izvoare, municipiul Salonta, jud. Bihor”, cu suprafața de 102,46 ha, valoarea fiind de 3,2 milioane de lei.

Prin realizarea acestor obiective se vor împăduri peste 322 hectare.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus