Oferte locuri de munca top

Paval Holding a cumparat portofoliul CA IMMO din Romania

Portofoliul de clădiri de birouri deținut de CA Immo în țara noastră a fost preluat de Pavăl Holding. Astfel au fost transferate șapte proprietăți de clasă A, situate în București.

Pavăl Holding a preluat și echipa de management al companiei CA Immo.

Grupul deținut de frații Pavăl a devenit astfel cel de-al doilea cel mai mare proprietar de clădiri de birouri de pe piața locală.

În ciuda numeroaselor provocări cu care se confruntă industria imobiliară locală, piața românească rămâne foarte solidă, iar interesul investitorilor internaționali, regionali și locali se menține la un nivel constant.

„Aceasta este ce mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România, fiind și cea mai mare investiție realizată de o companie 100% românească”, a spus Laura Dumea-Bencze, Director Investment Properties, CBRE România.

Portofoliul din România al CA Immo este compus din șapte clădiri de birouri cu o suprafață totală închiriabilă (GLA) de aproximativ 165.000 mp:

* Bucharest Business Park (26.700 mp);

* Campus 6.1 (22.700 mp);

* Europe House (16.400 mp);

* Opera Center I (11.900 mp);

* Opera Center II (3.500 mp);

* Orhideea Towers (37.000 mp);

* Riverplace (47.000 mp).

TOPUL CONSTRUCTORILOR

În primele nouă luni ale acestui an, pe piața de investiții din România au fost încheiate tranzacții cu un volum total de 650 milioane euro, mai mult cu 16% față de aceeași perioadă din 2021, potrivit celor mai recente date de la CBRE Research.

Se estimează că până la sfârșitul anului 2022, volumul total al tranzacțiilor va ajunge la 1,2 mld euro, cu aproximativ 30% mai mult decât anul trecut.

”Odată cu această cedare și ieșire de pe piața românească, continuăm să concentrăm portofoliul CA Immo pe proprietăți moderne de birouri de înaltă calitate, pe piețele noastre principale și să monetizăm investițiile în care rata rentabilității este sub ținta noastră și în care nu este strategică în termeni de locație, sector și dimensiune” a declarat Silvia Schmitten-Walgenbach, CEO of CA Immo.

Încasările din această vânzare vor fi investite în proprietăți existente și în conducta de dezvoltare, gestionarea bilanțului și investițiile externe disciplinate, luând în considerare crearea de valoare pentru acționari și părți interesate.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus