Oferte locuri de munca top

Parcurile retail Mitiska au fost vandute pentru 219 mil euro britanicilor de la M Core

Portofoliul de spații comerciale, cu suprafața totală de 132.000 mp, din țara noastră al dezvoltatorilor belgieni Mitiska REIM a fost vândut, potrivit unui acord finalizat ieri.

Valoarea tranzacției s-a ridicat la aproape 219 milioane de euro pentru cele 25 de active.

Această tranzacție reprezintă intrarea oficială pe piața din România a grupului M Core din Marea Britanie.

Proprietățile achiziționate sunt localizate în 24 de orașe din toată țară, inclusiv în Arad, Iași sau București.

Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriași, incluzând branduri internaționale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl și H&M.

Printre parcurile de retail achiziționate se numără și Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp GLA și 35 de unități, inclusiv chiriași ca Starbucks, JYSK sau furnizori naționali de servicii.

Din portofoliul achiziționat face parte și Shopping Park Medias, cu o suprafață închiriabilă 9.089 mp GLA și 16 unități, inclusiv lanțul european de supermarketuri Kaufland.

Cei doi co-CEO M Core România sunt Sebastian MacDonald-Hall și James Fife.

Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core intenționează să-și consolideze portofoliul românesc prin investiții constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franța, Germania și Polonia.

James Fife a adăugat: „Pe măsură ce căutăm să ne extindem și în 2024, sustenabilitatea activelor și integrarea comunităților vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare.

În această tranzacție, M Core a fost asistat de compania de consultanță imobiliară iO Partners.

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets iO Partners, comentează: „Aceasta este cea mai mare tranzacție cu proprietati într-o singură țară din 2023 în Europa Centrală și de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piața din România și confirmă rolul in crestere al M Core în regiune.”

Concomitent, M Core s-a extins și pe piața iberică prin deschiderea sediului său din Madrid, precum și prin finalizarea unei investiții de 30 de milioane de euro în parcul comercial Quadernillos. Acesta a fost achiziționat de Proudreed, parte din M Core, în parteneriat cu BPN Capital Partners, marcând primul activ iberic care se alătură portofoliului de 6 miliarde de euro al grupului din Europa.

Această expansiune la nivel european reprezintă încă un moment important pentru dezvoltarea M Core, deoarece grupul imobiliar caută în mod activ oportunități de achiziții pentru a-ș atinge obiectivul de a face investiții în valoare de 1 miliard de euro la nivel european.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus