Solplanet x AeroFix

Păltiniș vrea să concureze Poiana Brașov

Paltinis_iarna19Autoritățile locale sibiene așteaptă investiții private de circa 130 milioane de euro pentru a face în următorii 15 ani din Păltiniș o stațiune care să concureze cu Poiana Brașov.

Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Păltiniş-Cindrel a fost lansat în această săptămână de către Consiliul Judeţean Sibiu.

Elaborarea acestei documentaţii de urbanism a început în anul 2012 şi a durat aproape trei ani, datorită procedurilor legale de avizare din partea a 21 de avizatori, dintre care doar procedura de mediu a durat mai bine de un an.

Proiectul a fost precedat de întocmirea în anul 2010 a Studiului de fundamentare “Plan de amenajare turistică a zonei Păltiniș-Cindrel”, în baza consultării publice.

Planul de Amenajarea Teritoriului Zonal Intercomunitar (PATZIC) Păltiniş-Cindrel stă la baza dezvoltării viitoare a infastructurii turistice în zona munţilor Cindrel, cu centrul de greutate în stațiunea Păltiniș, care se dorește a fi una dintre cele mai bine dezvoltate zone turistice din județul Sibiu.

Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunitar Păltiniş-Cindrel are caracter director şi reprezintă expresia spaţială a programelor de dezvoltare socio-economică a judeţului pe o perioadă de timp scurtă, medie şi de largă perspectivă. Strategia de dezvoltare spaţială a planului vizează un orizont temporal de 15 ani, căruia îi corespund propuneri şi un program de măsuri etapizat pe termen scurt şi mediu (etapa I – 5 ani), mediuşi lung (etapa II – 10 ani) şi de perspectivă (etapa III – 15 ani).

Pentru o bună conlucrare şi pentru eficientizarea activităților pe care le presupune dezvoltarea Păltinișului a fost înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Păltiniș-Cindrel, din care fac parte Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria comunei Poplaca, lista primăriilor care să adere la ADI rămând deschisă.

Sus