Oferte locuri de munca top

Orasele secundare interesante pentru investitiile in cladiri de birouri

1440.jpg Oferta de spatii de birouri clasa A din afara Bucurestiului se va extinde in acest an cu aproximativ 50.000 mp, in proiecte noi livrate in Cluj-Napoca si Timisoara. Acestea se adauga la un stoc cumulat de aproximativ 440.000 mp de spatii de birouri in Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Brasov, potrivit estimarilor companiei de consultanta imobiliara The Advisers / Knight Frank.
„Anticipam ca in urmatoarea perioada se vor concretiza mai multe proiecte de extindere in tara atat ale companiilor din IT&C cat si din alte domenii, precum cel al consultantei sau al productiei. Orase precum Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov sunt deja pe radarul companiilor care iau in calcul deschiderea unui birou in afara capitalei, in timp ce Ploiestiul este preferat pentru proximitatea sa fata de Bucuresti”, afirma Horatiu Florescu, presedinte si CEO The Advisers/Knight Frank.
Interesul crescut al companiilor pentru deschiderea de birouri in tara este in principal motivat de necesitatea acestora de a-si extinde afacerile in afara Bucurestiului sau de a deservi mai bine clientii locali.
Resursele umane sunt un alt factor important pentru o astfel de decizie. De exemplu, companiile care cauta vorbitori de limba rusa sau de limba germana, ii gasesc cu mai multa usurinta in orase precum Iasi, respectiv Brasov.
In general, costurile mai mici de operare a unui centru in afara Bucurestiului sunt influentate in primul rand de costurile mai reduse de salarizare, si mai putin de nivelul chiriilor spatiilor de birouri.
The Advisers/Knight Frank a intermediat in primul trimestru al anului curent tranzactii de inchiriere de birouri pentru companii precum OSF Global Services si Webhelp. Astfel, OSF Global Services va ocupa 1.100 mp in cladirea United Business Center din Iasi, componenta a proiectul Palas Iasi, care dispune in total de 28.000 mp de spatii de birouri si 60.000 mp de spatii comerciale.
La randul sau, Webhelp a inchiriat aproximativ 800 mp pentru un nou sediu in cladirea Hippodrome Office Center, aflata langa Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti.
Compania de consultanta a intermediat anul trecut tranzactii cu spatii de birouri insumand peste 65.000 mp.

Sus