Oferte locuri de munca top

Oltenia va avea patru proiecte mari de infrastructură

abstract-164329_640Pentru zona Olteniei au fost identificate patru proiecte mari de infrastructură rutieră până în 2030.

În prima perioadă de programare este inclusă autostrada Piteşti-Craiova. Celelalte trei proiecte intră în următoare perioadă de finanţare şi vizează drumuri expres pe rutele Bucureşti – Craiova, Craiova – Drobeta Turnu Severin şi Drobeta Turnu Severin Lugoj, se arată în răspunsul dat de Ministerul Transporturilor la o interpelare parlamentară.

“Referitor la judeţul Gorj vă informăm că Târgu Jiu va beneficia de proiecte transregio în vederea creşterii gradului de interconectivitate cu Deva şi A1, Filiaşi, Râmnicu Vâlcea dar şi Drobeta Turnu Severin.“, potrivit răspunsului citat.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor mai precizează că proiectele au fost selectate în Masterplan după criterii de performanţă în contextul unor resurse limitate.

În interpelarea semnată de deputatul Vasile Popeangă se arată că toate proiectele care străbat judeţul Gorj şi în general zona Olteniei au fost excluse din Masterplanul de Transport pentru perioada 2014 – 2020.

Astfel deputatul de Gorj susţine că “deşi se recunoaşte la toate nivelurile ca fiind o problemă deosebită, nici măcar un drum express, ca să nu mai zicem de o autostradă nu străbate partea sud-vestică a ţării, respectiv judeţul Gorj.” Acesta mai precizează că “o zonă de cel puţin 5 milioane de cetăţeni nu are nici măcar un drum expres, iar zona dintre Dej-Gheorghieni- Braşov-Alba Iulia e prevăzută şi cu autostrăzi şi cu drumuri expres şi cu drumuri transregio.”

Sus