Oferte locuri de munca top

O telegondola ar putea fi instalata pe faleza din Galati

308.jpg Primaria Galati a demarat procedurile de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amenajarea falezei Dunarii.
Un PUZ preliminar a fost deja intocmit si supus dezbaterii publice. Urmatoarea etapa cuprinde elaborarea raportului de mediu si intocmirea documentatiilor necesare obtinerii avizelor. PUZ-ul este intocmit de asocierea Quattro Design & Halcrow Romania.
Astfel, proiectul prevede amenajarea peisagera a zonei de faleza si realizarea unui pod peste fostul port de agrement. Sculpturile existente vor fi puse in valoare prin amenajarea „metalometicii”, inclusiv spatii pietonale si de iluminat.
Proiectul va cuprinde realizarea de piste de biciclete, spatii pentru aparatura de gimnastica, foisoare si locuri de joaca si alte activitati pentru toate categoriile de varsta.
In zona strandului Valurile Dunarii si zona de agrement UTR 38 va fi amenajat inclusive un parc tematic de tip aqualand.
In cadrul PUZ-ului este propusa si amenajarea spatiului dintre Biserica Precista si restaurantul Pescarul cat si lucrari de decolmatare in zona portului comercial, zona fostului port de agrement si oriunde este necesar.
Fata de cele de mai sus, in cadrul procesului de consultare a populatiei, locuitorii orasului au venit cu propuneri suplimentare pentru amenajarea felzei. Spre exemplu, crearea unor cascade, asemanatoare cu cele care se creeaza natural in sezonul nisipos. Propunerea a fost considerata insa inoportuna din cauza conditiilor geotehnice.
O alta propunere interesanta vizeaza amenajarea unei telegondole in lungul Falezei. Primaria va lua in considerare aceasta sugestie insa precizeaza ca vor trebui studiate aspectele privitoare la vizibilitate si stabilitatea taluzului in ceea ce priveste amplasarea pilonilor.

Sus