Oferte locuri de munca top

O retea rutiera de 74 km va fi modernizata

Va fi modernizată o rețea rutieră din nordul județului Arad, având o lungime de 74 de km.

Proiectul strategic în domeniul drumurilor județene a fost aprobat oficial de către Consiliul ADR Vest, al cărui președinte este Iustin Cionca (președinte CJ Arad).

CJ Arad și-a propus să modernizeze în următorii patru ani încă 200 km de drumuri județene, ajungând astfel la 650 km modernizați în opt ani.

Proiectul strategic presupune modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a județului Arad: trei drumuri în lungime totală de 74 km – Mișca – Apateu – Berechiu, Seleuș – Șicula – Cermei – Berechiu – limită județ Bihor, Șepreuș – Cermei – Beliu.

Vom ajunge la 55% din rețeaua de drumuri județene modernizată, în opt ani de zile, la care se adaugă marile proiecte de infrastructură, drumul expres Arad – Oradea, construit de la zero, rețeaua de drumuri transfrontaliere (cu centuri construite la de zero și Curtici și Chișineu Criș) și Centura de Est a Aradului, construită și aceea de la zero, cu un pod de 1 km peste Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu”, a declarat președintele CJ Arad.

Valoarea estimată a investiției este de 39,4 de milioane de euro.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene.

DinConsiliul ADR Vest fac parte președinții CJ Timiș, CJ Hunedoara, CJ Arad și CJ Caraș Severin, primarii de municipiu, precum și primarii de orașe și de comune din cele patru județe. Consiliul este organismul de conducere al Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus