Oferte locuri de munca top

O noua parcare de tip Park and Ride

Proiectul de construire a unei parcări de tip Park and Ride în Piața Emanuil Gojdu din municipiul Oradea a fost prezentat de primarul Ilie Bolojan.

La conferință a fost prezent și arhitectul Pafka Ernest, care a prezentat detaliile tehnice ale proiectului.

Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici urmează să fie aprobat astăzi de Consiliul Local.

Valoarea totală a investiției este de 30.169.974 lei, iar durata prevăzută pentru realizarea lucrării este de 18 luni.

“Până la începutul lunii octombrie vom depune cererea de finanțare pe fonduri europene, iar în condițiile în care această finanțare va fi aprobată, estimăm că am putea începe lucrările în primăvara anului viitor, în așa fel încât într-un an și jumătate lucrările să fie finalizate”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Capacitatea propusă a parcajului este de 264 locuri de parcare pentru automobile, din care 6 locuri pentru autovehicule speciale care deservesc persoane cu handicap, 6 locuri pentru mașini electrice și 9 locuri pentru motociclete, având o capacitate  totală de 273 autovehicule.

Aria construită a parcajului amplasat la demisol este de 7.317,55 mp, din care 6.532,15 mp suprafața acoperită și 785,40 mp suprafața descoperită, la care se adaugă aria construită la parter: casa scărilor cu ascensor de persoane în suprafață de  84,45 mp. Aria desfasurată a parcajului este de 7.402,00 mp.

Clădirea parcajului va avea două accese cu câte două benzi de intrare – ieșire, ambele dinspre șanțul Cetății Oradea. Clădirea va cuprinde 5 accese pietonale parter – demisol, fiecare având și câte un ascensor de persoane, grupuri sanitare, spații tehnice.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus