Oferte locuri de munca top

O noua asociatie in sectorul constructiilor

A fost anunțată înființarea unei noi asociații în sectorul construcțiilor, și anume una care îi reunește pe constructorii români din domeniul infrastructurii rutiere. Aceasta cu toate că împărțirea constructorilor în mai multe asocieri le reduce capacitatea de negociere în relația cu autoritățile.

Astfel, Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi a fost creată ”din dorința de a avea o voce unică și puternică a companiilor autohtone în relația cu autoritățile române, forurile europene, mediul financiar – bancar și, cel mai important, cu beneficiarii lucrărilor de infrastructură – cetățenii români”.

Firmele care fac parte din această asociație au, în prezent, peste 3.000 de angajați și au în derulare proiecte de miliarde de lei în domeniul construcției de autostrăzi, al construcției și reabilitării drumurilor naționale și județene, al construcției de piste aeroportuare, al construcției, reabilitării și extinderii infrastructurii în mediul urban și rural.

ARCA reunește companii cu capital sută la sută românesc, cum ar fi: Viarom Construct SRL,  Alpenside SRL, Specialist Consulting SRL, Eurocerad International SRL, SC Septembrie Consulting SRL,  Domarcons SRL, Drum Concept SRL, Frasinul SRL, AMS Power Eurocons SRL, Bertoni Construct SRL, General Trust Arges SRL, Morani Impex SRL, RS Activ SRL.

Situația infrastructurii rutiere din România în ultimii 30 de ani arată că ritmul de construcție pe șantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparație cu cel al dezvoltării economice. Suntem, în continuare, la coada clasamentului Uniunii Europene cu doar 866 de kilometri de autostradă și, de cele mai multe ori, soluțiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune și așteptate de către români.

ARCA solicită public “Primul Pact Național pentru Autostrăzi” la care să adere toți factorii decizionali implicați, dar și firmele românești din domeniu, pentru ca România să fie repusă pe harta marilor investiții, iar românii să beneficieze de o creștere accelerată a nivelului de trai.

Firmele românești din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de încredere ai statului român.

 

 

Citiți și:

Viitor centru comercial, in provincie

Lucrari rutiere de aproape 4 mil euro in Bucuresti

Teren intravilan de 9 mii mp, pregatit pentru dezvoltari imobiliare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus