Oferte locuri de munca top

Numai comertul cu carburanti a crescut in septembrie

 

Creșterea comerțului cu amănuntul în luna septembrie față de luna august s-a datorat în exclusivitate creșterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,6%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,7%, în timp ce vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas neschimbate.

Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul a crescut cu 1,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă.

Per ansamblul primlor nouă luni, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creșterea a fost generată de majorarea vânzării de produse nealimentare cu 7,1%, vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 7%, şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 2,9%.

 

Septembrie 2018 comparativ cu Septembrie 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut cu 2,8%, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Volumul a fost generat de creşterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,8%).

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Un mare ansamblu imobiliar se extinde

In vecinatatea nord-estica a Capitalei va demara un amplu proiect rezidential

Amplu ansamblu rezidential va fi construit pe 5 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus