Oferte locuri de munca top

Noul Spital Judetean Sibiu, in autorizare

Documentația pentru obținerea autorizației de construirea a noului Spital Județean din Sibiu  a fost finalizată, după aproximativ patru ani de eforturi administrative, tehnice și juridice, după cum au anunțat autoritățile județene.

Următoarea etapă importantă este construirea efectivă a spitalului (la finalul știrii găsiți detalii despre noul spital).

Spitalul a fost proiectat și va fi executat după ultimele standarde folosite în Uniunea Europeană în domeniul sănătății și protecției mediului, fiind astfel eligibil pentru finanțare europeană.

Proiectul noului spital județean are la bază principii sustenabile de construire bazate pe optimizarea costurilor, pe soluții de management sanitar complet digitalizate, pe un sistem de monitorizare și control centralizat, dar și pe soluții de management eficient al consumurilor și al mentenanței clădirii. Aceasta îndeplinește conceptul nZEB 30% (nearly Zero-Energy Building – un indicator asociat unei clădiri cu consum de Energie aproape Zero).

Necesarul de energie va fi acoperit în mare măsură din surse regenerabile, care sunt prevăzute în proiect.

Proiectul noului Spital Județean din Sibiu este primul din România care își încheie partea de documentație tehnică PAC, fiind astăzi singurul gata de autorizare și trecere în faza de finanțare și execuție.

Valoarea totală a investiției este de peste 500 milioane de euro.

Acest proiect va primi finanțare prin Plan Național de Relansare și Reziliență.

 

Pentru mai multe informații cu privire la noul Spital Județean Sibiu, consultați:

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

 

Sus