Oferte locuri de munca top

Noul spital de pediatrie din Craiova va fi licitat in aceasta vara

Proiectarea și execuția noului Spital de Pediatrie din Craiova vor fi scoase la licitație în această vară. În prezent, proiectul se află în faza studiului de fezabilitate.

Tema de proiectare a noului spital pentru copii a fost finalizată recent. Urmează în curând și finalizarea studiului de fezabilitate, după ce va fi aprobat bugetul pe anul 2021 al municipiului Craiovei.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, preconizează că lucrările de proiectare și execuție pentru noul spital pediatric vor putea fi scoase la licitație în vară.

Noul spital de pediatrie va avea un concept nou și o nouă clădire, construită la standarde europene.

Este propusă construirea unei clădiri cu opt niveluri, în zona centrală a orașului, în vecinătatea imobilului în care în prezent funcționează secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“.

Clădirea va fi amplasată în curtea actualei Maternități, unde se regăsește și Clinica de Hematologie recent inaugurată”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Noua clădire, cu subsol, parter și șase etaje, va avea spații generoase, care urmează să însumeze peste 10.000 mp.

Va fi structurată pe două aripi. Prima va fi destinată Clinicii de Pediatrie, care va cuprinde un ambulatoriu pentru copii, cu o gamă largă de specializări medicale. Tot aici se vor regăsi și saloanele, atât pentru spitalizare de zi, cât și continuă, precum și un centru de recuperare fizică, neuromotorie și respiratorie.

Recepția va fi proiectată și amenajată ca un spațiu de joacă.

În cealaltă aripă, vor funcționa clinicile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, alături de compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă. În apropierea acestuia, va exista o sală de conferințe, cu o capacitate de 70 – 100 de persoane, concepută în special pentru instruirea viitorilor medici.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus