Oferte locuri de munca top

Noul inspector general ISC este un fost demnitar din Educatie

Emil Florin Albotă

În funcția de inspector general, cu rang de Secretar de Stat, al Inspectoratului de Stat în Construcții, a fost numit Emil Florin Albotă, potrivit deciziei premierului Sorin Grindeanu.

Astfel Emil Albotă îl înlocuiește în funcție pe actualul șef ISC, Nelu Stelea. Acesta se afla în fruntea Inspectoratului din 13 martie 2015, fiind numit de fostul premier Victor Ponta.

Nu este prima oară când domnul Albotă ocupă un fotoliu de demnitar. Fost consilier local în Slatina, Emil Albotă a renunțat la această funcție, în anul 2014, când a fost numit Secretar de Stat în Ministerul Educației din Cabinetul Ponta 3, cu sprijinul UNPR. La acea vreme, portofoliul de la Educație era deținut de Remus Pricopie.

Noul inspector general ISC și-a păstrat o perioadă funcția de demnitar chiar și în guvernarea tehnocrată, fiind eliberat din funcție la 1 septembrie 2016.

Emil Albotă este născut pe 6 mai 1975, în Slatina, județul Olt. Potrivit CV-ului de pe site-ul Ministerului Educației, în anul 1999, șeful ISC obținea diploma Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole.

Un an mai târziu, în anul 2000, termina cursul de studii aprofundate din cadrul aceleiași universități, cu specializarea „Metode Avansate în Calculul Construcțiilor”.

Între 2000 și 2004, parcurgea studiile de doctorat în domeniul „Științe Inginerești”, specializarea „Siguranța Construcțiilor și Inginerie Seismică”. În anul 2006, devenea Doctor în Inginerie Civilă (UTCB).

La nivel de specializări, în anul 1997, noul demnitar ISC a luat parte la un curs de programare AUTOCAD, sub licență AUTODESK (1997).

Cu o bursă de studiu în cadrul Programului Socrate – Erasmus, și-a petrecut perioada martie-iulie 2000 la Institutul Tehnic Superior Lisabona, Portugalia – Departamentul de Inginerie Civilă. Cu o altă bursă internațională, în aprilie 2005, a mers la Universitatea Politehnică Lublin, Polonia – Departamentul de Inginerie Civilă, de data aceasta în cadrul Programului CEEPUS. În cadrul aceluiași Program, a mai obținut o bursă, în anul 2007, cu ajutorul căreia a ajuns la Universitatea Politehnică Aleksander Xhuvani, Elbasan, Albania.

Nu în ultimul rând, în perioada 7-18 iulie 2008, Emil Albotă a parcurs un curs intensiv intitulat „Auditori energetici pentru clădiri și instalații aferente”, organizat de A.I.I.R. – Filiala București.

Emil Florin Albotă a fost prim autor sau co-autor a 16 articole în reviste naționale și internaționale de specialitate și a participat cu lucrări de cercetare la un număr important de conferințe științifice de profil.

Acesta a predat cursuri și seminarii la Universitatea Tehnică de Construcții din București – Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole (Departamentul de Mecanica Structurilor) și la Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică (Secția de Construcții Civile, Industriale și Agricole – Ingineri zi).

CV-ul mai precizează că noul inspector general ISC este vorbitor de limbă engleză.

 

Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! Aboneaza-te la newsletter – click aici!

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus