Oferte locuri de munca top

Noi proiecte rutiere in Oradea de aproape 70 mil lei

Pentru construirea unui pasaj subteran și lărgirea la patru benzi a unei străzi din municipiul Oradea, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultați din varianta recomandată de proiectant, respectiv coridorul de expropriere.

Este vorba de pasajul subteran la intersecția dintre bulevardul Decebal și strada Tudor Vladimirescu și Lărgire strada Tudor Vladimirescu la 4 benzi de circulație.

În scopul fluidizării și descongestionării traficului din Oradea, s-a propus realizarea mai multor coridoare de mobilitate.

Unul dintre acestea este „Coridor de mobilitate Tudor Vladimirescu-Meșteșugarilor”, care presupune realizarea unui pasaj subteran la intersecția dintre B-dul Decebal și strada Tudor Vladimirescu, lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație, un pasaj subteran la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, asigurarea a patru benzi de circulație pe strada Lăpușului, respectiv un pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor peste drumul de centură (strada Ovid Densusianu) și calea ferată.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a declarat: „Banda de circulație care va fi din zona centrală, de lângă Primărie, pe strada Tudor Vladimirescu și până pe strada Meșteșugarilor va da direct în drumul de legătură dintre Oradea și autostradă și va traversa trei pasaje: un pasaj în zona străzii Meșteșugarilor, care va trece peste șoseaua de centură și peste calea ferată, care a fost cuprins în proiectul drumului expres Oradea-Arad, un pasaj între Tudor Vladimirescu și zona Meșteșugarilor pe sub strada Oneștilor, care a fost aprobat în ședințele anterioare ale Consiliului Local, și pasajul de la intersecția străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu.

47 mil euro pentru un important proiect de constructii ingineresti

De la B-dul Decebal până la centură, toată această stradă va fi transformată în stradă cu patru benzi. Se va construi acest pasaj și se va construi un pasaj pietonal care va fi dotat inclusiv cu lift. Cred că este necesară această investiție”.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 70 de milioane de lei fără TVA și se împarte astfel:

* aproximativ 46 de milioane de lei este valoarea pasajului plus a drumurilor adiacente acestuia;

* aproximativ 13 milioane de lei vor costa relocările de utilități;

* aproximativ 11 milioane de lei se vor aloca pentru exproprieri sau achiziții.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus