Oferte locuri de munca top

Noi lucrari pentru sectiunea cf Brasov-Apata, autorizate

Au fost autorizate noi lucrări pentru secțiunea de cale ferată dintre Brașov și Apața, parte din cf Brașov-Sighișoara. Valoarea acestora depășește 3 milioane de euro, echivalentul a 16,5 milioane de lei.

Obiectivul de investiții face parte din rețeaua feroviară TEN-T.

Mai exact, este vorba despre proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Simeria, parte componentă a coridorului IV pan-european, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov-Sighișoara, subsecțiunea 1. Brașov-Apața”, Județul Brașov – Substația de tracțiune electrică Măieruș– ETAPA IV.

Amplasamentul lucrărilor este situat pe secțiunea 1 Braşov Sighişoara, subsecțiunea 1 Braşov – Apața, în cadrul intervalului Feldioara Apata, varianta Măieruş, județul Braşov, km.ex. 201+725 (amplasament existent).

Intervențiile aprobate includ următoarele:

* Lucrări de construcții civile (arhitectură, rezistență, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termoventilații);

* Lucrări de telecomunicații feroviare;

* Instalații energoalimentare;

* Lucrări de siguranța circulației feroviare;

* Lucrări de protejare a mediului.

Valoarea lucrărilor este de 16.523.000 lei, fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor de construcții și instalații, declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și în devizul general.

Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire a fost elaborată de CNCF CFR SA, pe baza documentației elaborată de către asocierea Itallferr SpA – Tecnic Consulting Engineers SpA – Obermeyer – Scott Wilson.

Vă amintim că în luna martie 2020 a fost semnat contractul pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara între Compania Națională de Căi Ferate – CFR SA și asocierea RailWorks. Contractul are o valoare de 2,97 miliarde lei fără TVA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus