Oferte locuri de munca top

Noi autorizaţii pentru Aeroportul „Avram Iancu” Cluj

DSC_48371Au fost emise noi autorizaţii de construire pentru executarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Mai precis pentru lucrările de reparaţie a suprafeţelor de mişcare aeroportuară Calea Alfa şi Calea de rulare Delta (fosta pistă 08-26).

Raportul de expertiză tehnică, întocmit în luna august de expertul tehnic MDRT contractat de Aeroport, a relevat faptul că cele două căi de rulare prezintă o serie de degradări ce impun intervenţia în primă urgenţă. Eliberarea acestor două noi autorizaţii de construcţie survine celei deja eliberate pentru aeroportul clujean şi care vizează platforma Apron 1.

Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a precizat: „Mă bucur că, după ce am reuşit să emitem în cursul aceleiaşi zile, la mai puţin de câteva ore de la solicitare, autorizaţia pentru platforma Apron 1, am eliberat încă două noi autorizaţii care să permită intervenţia şi lucrări în regim de maximă urgenţă la cele două căi de rulare, Alfa şi Delta.

Dacă în cazul platformei Apron am acţionat cu maximă promptitudine, imediat ce am avut toate actele pe care legea le cere şi fără să fi fost nevoie de presiunea exercitată şi agitaţii inutil create, de această dată am eliberat din proprie iniţiativă cele două autorizaţii, nu fără a ne întreba de ce ele nu au fost solicitate de conducerea aeroportului, cu atât mai mult cu cât gravitatea situaţiei, atât în ceea ce priveşte platforma Apron cât şi cele două căi de rulare, era cunoscută de mai bine de un an de zile.”

Calea de rulare Delta (fosta pistă 08-26) are lungimea de 1.850 m, lăţime portantă de 30 de metri şi lăţime operaţională de 18 metri. Dispune de acostamente din beton asfaltic de 7,50 m fiecare şi un casiu de scurgere a apelor (conform expertizei tehnice). Calea de rulare Alfa are lungimea de 144 de metri, lăţime operaţională de 18 metri şi dispune de acostamente din beton de ciment de 5 metri simetrice pe cele două părţi.

Sus