Oferte locuri de munca top

NEPI construieste trei centre comerciale si o cladire de birouri

388.jpg Fondul de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) va dezvolta in acest an 3 centre comerciale si o cladire de birouri. Cel mai mare proiect aflat in constructie pe segmentul de retail este centrul comercial Mega Mall Bucuresti , ce va fi realizat in colaborare cu grupul austriac Real4You pe locul fostei platforme industriale Eletroaparataj. Proiectul va dispune de o suprafata inchiriabila de 70.000 mp si urmeaza sa fie livrat in al doilea trimestru din 2015, potrivit unui raport al grupului.
Tot in Bucuresti, NEPI a inceput lucrarile la proiectul Vulcan Value Centre, ce va dispune de o suprafata inchiriabila de 24.900 mp. Inaugurarea sa este planificata pentru septembrie 2014.
In tara, la Targu Jiu, NEPI a inceput constructia unui centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 27.000 mp. Acesta urmeaza sa fie deschis tot in acest an, in luna octombrie.
Pana atunci, in al doilea trimestru al anului current, NEPI va finaliza o extensie a magazinului Kaufland Vaslui.
Grupul mai are in vedere si extinderea mai multor spatii comerciale pe care le detine in Brasov, Braila, Deva, Drobeta- Turnu Severin si Constanta.
Pe segmentul de birouri, NEPI are in dezvoltare proiectul The Office in Cluj-Napoca, realizat in joint venture cu omul de afaceri Ovidiu Sandor. Acesta consta in realizarea in etape a unui ansamblu clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de 54.400 mp. Prima etapa, cu o suprafata de 19.600 mp, va fi gata in aprilie, anul curent.
De asemenea, Grupul s-a angaja sa achizitioneze ultimele doua cladiri (totalizand in jur de 20.000 mp inchiriabili) din cele 5 ale ansamblului de birouri City Business Centre din Timsioara. Ultima cladire este inca in constructie.
In Bucuresti, NEPI spera sa obtina in curand autorizatia de construire pentru proiectul Piata Victoriei Office (aproximativ 7.000 mp inchiriabili).
Anul trecut, NEPI a realizat achizitii importante pe zona de centre comerciale: City Park Constanta (aproximativ 30.000 mp inchiriabili), Deva Shopping Centre (42.000 mp), Shopping City Galati (27.000 mp) si Severin Shopping Center (16.500 mp). De asemenea, fondul de investitii a achizitionat si cladirea de birouri The Lakeview din Capitala, cu o suprafata inchiriabila de 25.500 mp.
Tot in 2013, NEPI a construit si inaugurat patru extensii ale unitatilor Kaufland din Alexandria, Petrosani, Sighisioara si Sfantu Gheorghe. In 2013, NEPI a obtinut venituri din chirii de 55,3 milioane de euro, fata de 37,3 milioane de euro in 2012. Profitul dupa impozitare s-a situate la aproximativ 57,4 milioane euro, fata de 34,5 milioane euro cu un an inainte.
La sfarsitul anului 2013, valoarea totala a activelor NEPI depasea un milliard de euro.

Sus