Oferte locuri de munca top

Monumentul de la Niculitel este pus in valoare

MONUMENTUL PALEOCRESTIN NICULITEL   - FOTO LEONOV  VALERIULucrarile de reabilitare a monumentului paleocrestin de la Niculitel, judetul Tulcea, au atins un progres fizic de 35%.
Este vorba despre un proiect cu o valoare totala de peste 11 milioane de lei, bani proveniti de la Uniunea Europeana, care se vor duce spre promovarea patrimoniului din judetul Tulcea.
Horia Teodorescu, presedintele CJ Tulcea, a declarat:
„Este extrem de important sa dam judetului Tulcea statutul de judet turistic si avem posibilitati multiple sa facem acest lucru. In perioada urmatoare de finantare vor fi alocate fonduri in acest sens, iar o componenta importanta a dezvoltarii turistice este aceea a conservarii patrimoniului.“
Contractul intre beneficiarul investitiei, Consiliul Judetean Tulcea, si executantul proiectului, societatea Coral, a fost incheiat la data de 4 aprilie.
Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in 8 aprilie.
Proiectul are o durata de implementare de 28 de luni, astfel ca, cel mai probabil, bazilica va putea fi vizitata de turisti incepand cu anul 2016.

Complexul de la Niculitel, judetul Tulcea, este alcatuit dintr-o bazilica paleocrestina, ridicata deasupra unor morminte martirice.
Basilica si cripta-martirium au fost construite dupa anul 370 e.n. in timpul Imparatului Valens, pe locul unui vechi mormant din sec. III e.n.
Vestigiile arheologice atesta existenta unei asezari romano-bizantine a carei vechime se incadreaza tot in sec. IV e.n.

Sus