Oferte locuri de munca top

Modernizarea unui cartier de locuinte va fi gandita integrat 

Un întreg cartier de locuințe urmează să fie modernizat integrat, ”plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spațiu verde de calitate, zone de recreere și odihnă în aer liber și modalități sigure de deplasare”

Acesta este planul primarului Timișoarei, Dominic Fritz: ”Este primul proiect de acest tip în Timișoara. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”.

În acest sens, primăria Timișoara a lansat licitația pentru atribuirea serviciilor de proiectare faza DALI în vederea modernizării spațiului public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructură rutieră, utilități publice.

Cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 504.201 lei.

Pentru implementarea proiectului vor fi solicitate fonduri europene prin noul Program Operațional Regional.

Zona vizată este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.

Prin intervenția propusă edilii doresc revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus