Oferte locuri de munca top

Modernizarea a peste 38 km DJ, reluata, cu fonduri europene

După rezilierea contractului inițial cu vechiul constructor, acum vor fi reluate lucrările de modernizare cu fonduri europene a unui drum județean ce deservește partea nordică a zonei metropolitane Cluj.

Astfel, a fost semnată autorizația de construire în vederea continuării și finalizării lucrărilor de modernizare a drumului județean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii.

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, noul constructor nu a fost încă stabilit, deoarece nu a fost încă finalizată licitația aferentă.

În lungime de 38,3 kilometri, sectorul vizat de reabilitare începe în dreptul localității Chinteni, traversează localitățile Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Căprioara și se termină la intersecția cu DJ 108B.

Lucrările rămase de executat în vederea finalizării modernizării, în profunzime, a acestui drum județean vizează lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu o structură rutieră solidă.

În ceea ce privește scurgerea apelor pluviale și de suprafață, vor fi realizate noi șanțuri și rigole, respectiv se vor construi de la zero sau, după caz, reabilita, circa 80 de poduri și podețe. De asemenea, la finalizarea lucrărilor va fi refăcută integral semnalizarea rutieră verticală și orizontală.

Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare va fi de 16 luni de la data atribuirii. Valoarea investiției este de 57.274.949 lei.

Înțelegerea contractuală inițială dintre Consiliul Județean și vechiul constructor – Asocierea condusă de Kiat Group Construct SRL a fost reziliată în anul 2019 ca urmare a neîndeplinirii de către societate a obligațiilor contractuale asumate.

În aceste condiții, pentru asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, Consiliul Județean Cluj a demarat în ultimii doi ani lucrări de întreținere cu asfaltare, pe anumite sectoare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus